Yunanistan'da Emlak yatırımı yoluyla Altın Vize imkanı

Yunanistan'da Altın Vize alma...

  • Yunanistan’da en doğu noktası Thasos Adası olmak üzere batıya doğru 250.000 Euro ve üzerinde bir veya birden fazla sayıda alacağınız gayrimenkul, size altın vize yoluyla Yunanistan sınırlarında oturum hakkı ve Schengen ülkelerine vizesiz seyahat imkanı sağlayacaktır.  

  • Yunan sınır koruma kanunu kapsamında yabancılar Thasos Adası’nın doğusundan itibaren mülk satın alamamaktadırlar.  

  • Oturma izni size çalışma izni vermemektedir. Çalışma izni ayrı bir başvuru ve işlemler zincirini gerektirmektedir ve oturum izni aldıktan sonra başlanması gereken bir prosedürdür.  

  • Yunanistan’da yapacağınız emlak yatırımının toplam değeri 250.000 Euro ve üzerinde olmalıdır. Bu toplam, birden fazla gayrimenkul alımı ile elde edilmiş olabilir. Bu yatırımlar; arsa, dükkan, konut, bina, daire, yazlık, müstakil ev gibi bütün tipteki taşınmazları kapsamaktadır.  

  • Oturum almak için gerekli olan toplam miktar taşınmazlara ödenmesi gereken net rakam olup, vergi, harç, avukat ve noter masrafları, emlakçılık ve danışmanlık hizmetlerine ödenen ücretleri içermemektedir.  

  • Oturum hakkı ile mülkü satın alan kişi ile eşi, 21 yaş altındaki bakmaya yükümlü çocukları, eşlerin anne ve babaları dahil geniş aileye 5 yıllık oturum izni verilmektedir.  

  • Eşlerin mülk üzerinde ortak payı olması istenmesi halinde net tutar kişibaşı 250.000 Euro olarak düşünülmelidir.  

  • Oturum izni sonucu Yunanistan’da ikamet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Yatırımınızı uzun vadeli ya da Katma Değerli Kiralama modeliyle kiraya vererek gelir elde ederken, farklı bir ülkede yaşamaya ve çalışmaya devam edebilirsiniz. 

  • Yunanistan’da gayrimenkul satın alma yoluyla elde ettiğiniz oturma iznini kaybetmemenizin tek koşulu mülkleri satmamanızdır. Bu şartı yerine getirdiğiniz sürece, 5 yıllık verilen izniniz süre bitiminde ilgili harçları tekrar yatırmanızla beraber güncellenerek tekrar ikinci bir 5 yıllık oturum hakkı ile sonuçlanacaktır.  

  • Yatırımınız size Yunan vatandaşlığı sağlamamaktadır. Ancak sahip olduğunuz oturum ile Yunanistan’da 7 yıl boyunca, yılın ez az yarısını (185 gün) ülke sınırlarında geçirmek suretiyle ikamet ettiğiniz sürece vatandaşlığa başvurmaya hak kazanacaksınız. Bu başvuru farklı bir çok şartı yerine getirmenizi de içeren apayrı bir süreçtir. 

  • Oturum izni size, oy vermek dışında normal bir Yunan vatandaşının sahip olduğu bütün hakları vermektedir. 

  • Yatırımınızı adım adım gerçekleştirmeyi planladığınızda, belirtilen rakamın altında satın alacağınız gayrimenkuller ile D tipi vize denilen ulusal vizeye sahip olabilir, bu vize ile Yunanistan’a giriş yapabilirsiniz.  

  • Golden visa başvurusu yapabilmenin ilk şartı, toplam değeri 250.000 Euro olan gayrimenkul (ler) satın almaktır. Bu şartı tüm legal prosedürler çerçevesinde yerine getirdikten sonra istenilen evrakları da sağlamak suretiyle Golden Visa başvurusu yapmaya hazır hale gelebilirsiniz.  

Altın Vizeyle ilgili daha detaylı bilgi için iletişime geçin.

İLETİŞİM

  Bitez Mah., Atatürk Bulvarı No:150/1

  +902523587180

  +442081808616

  

               

KW KÜLTÜRÜ

Kultur Karti 13
Çünkü, çalışanlarımıza verdiğimiz değer müşterilerimize verdiğimiz değerin göstergesidir!

İLETİŞİM

Bitez Mah., Atatürk Bulvarı No:150/1
      Konacık, Bodrum - Muğla, 48000
 +90 (0) 5424371135

16 Berkeley St, Mayfair, London
      W1J 8DZ, United Kingdom
 +44 (0) 2081808616



           

YATIRIM BÜLTENİ KAYDI

Powered by KW

 

Kullanım ve Üyelik Sözleşmesi

 

© Baytu Realty

Baytu Realty bir Dost (UK) Ltd markasıdır.

İngiltere Ticaret Odası Kaydı: 08418527

 

Kullanım ve Üyelik Sözleşmesi

© Baytu Realty

Baytu Realty bir Dost (UK) Ltd markasıdır. İngiltere Ticaret Odası Kaydı: 08418527

Powered by KW